God Morgon !!
Här är ett recept på Kyckling
Rimmad Kyckling med brynt pepparrotsmör
Att rimma är ett gammal metod för att konservera. Även om man tycker det låter en aning krångligt är det värt att prova.Man får ett mört kött som smälter i munnen.
4 personer
2 kyckling filèer från Eriksbergsgård
Lag 1:
2 liter vatten
1 3/4 dl salt
4-5 msk socker
½msk krossade svartpeppar
Lag 2:
1 ½ liter vatten
½ msk svartpeppar
2 lagerblad
2 morötter
Pepparrotssmör :
1 msk riven pepparrot
30gr smör
Till servering:
Potatis
morötter
sparris
1
Blanda allt till lag 1 . Rör tills salt och socker löst upp. Lägg i kycklingen och låt stå i kylen i 12 timmar . Koka upp lag 2 .Ta upp kyckilngen ur lag 1 och skölj av den. Lägg nu ner kycklingen i lag 2 och låt sjuda ca: 20 min. Låt filèerna ligga kvar tills lagen kallnat .
2
Koka potatisen för sig .Koka morötter och sparris i saltat vatten , morötter ca: 10 min och sparris 3-5 min .
3
Lägg smöret i en kastrull och smält på svag värme.När smöret slutar fräsa och tysnat är det klart. Det ska få en brunnare färg och en nötaktig doft. Rör ner pepparroten och servera med kycklingen och grönsaker .
söndag 30 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar