Hej !
Det var ett tag sedan jag skrev något här på våran blogg men nu får jag väl skärpa till mig och försöka hålla er uppdaterade med vad som händer här på Eriksberg.
Idag kom det nya kycklingar till oss från Teckomatorp gula och pigga var de precis som vanligt.
Jag har talat med Katja Palmdahl och hon kommer att skriva några inlägg här samt lägga in lite nya spännande recept tips och ideer ,det är vi verkligen glada för att få en så kunnig kock och kokboksförfattare till vår hemsida.
/Jörgen
tisdag 9 mars 2010
onsdag 27 januari 2010
Tidnngsartikel
Med anledning av att det har stått i tdningen att en gård i Frillesås blivit smittad av salmonella vill jag lugna alla oroliga att det är inte vi.
Vårt rutinprov som togs den 18 januari var salmonella ej påvisad.
Återkommer med mer info senare ni kan även kolla på www.atl.nu eller www.svenskfågel.se
Hälsningar Jörgen
Vårt rutinprov som togs den 18 januari var salmonella ej påvisad.
Återkommer med mer info senare ni kan även kolla på www.atl.nu eller www.svenskfågel.se
Hälsningar Jörgen
torsdag 26 november 2009
Vinter????
Vinter ? Nja , kanske i almanackan men inte temperaturmässigt men jag har inget emot att det är milt ute då slipper man ju att släpa in så mycket ved som om det hade varit 5 grader minus.
Vi fick nya kycklingar i tisdags och även där blir det ju lättare att värma upp när det är milt.
När jag förberedde i stallet så försökte jag att jämna ut kutterspånet så gott jag kunde, men det är egentligen ingen ide för när kycklingarna har varit istallet någon timma så är det lika slätt som om man hade använt planlaser.Så det är lika bra att låta dem göra finliret
Sedan sist jag skrev har väl tiden förflutit ganska lugnt med för årstiden normala arbeten såsom
höstplöjning,gödselkörning,hö och hösilageförsäljning samt lite underhållsarbeten.
Bandyskolan har haft sin första träning för säsongen ,vi hade ju tur med vädret det var uppehåll!!!! men ganska många plusgrader så isen var väldigt sträv det märktes tydligt när vi skulle slänga oss på magen och se hur långt vi kunde glida det blev tvärstopp.
Ha de gött
/Jörgen
Vi fick nya kycklingar i tisdags och även där blir det ju lättare att värma upp när det är milt.
Helt otroligt vad det finns mycket liv i en 40 gram liten gul dunboll, dom springer snabbt som små vesslor över golvet med sina orangegula tunna ben.
När jag förberedde i stallet så försökte jag att jämna ut kutterspånet så gott jag kunde, men det är egentligen ingen ide för när kycklingarna har varit istallet någon timma så är det lika slätt som om man hade använt planlaser.Så det är lika bra att låta dem göra finliret
Sedan sist jag skrev har väl tiden förflutit ganska lugnt med för årstiden normala arbeten såsom
höstplöjning,gödselkörning,hö och hösilageförsäljning samt lite underhållsarbeten.
Bandyskolan har haft sin första träning för säsongen ,vi hade ju tur med vädret det var uppehåll!!!! men ganska många plusgrader så isen var väldigt sträv det märktes tydligt när vi skulle slänga oss på magen och se hur långt vi kunde glida det blev tvärstopp.
Ha de gött
/Jörgen
måndag 2 november 2009
Långhelg
Hej
Nu är det helt tomt i stallet och i kylen har aggregatet stängts av så nu är det lite lugnare ett tag framöver på kycklingfronten.Veckan som har varit har jag ägnat åt att montera ner foderbanor, rensa ut ströbädden, tvätta hela stallet från tak till golv blev färdig i fredags eftermiddag.Det har även varit några hökunder här under veckan och min pappa har varit i Kungsbacka med hösilage.I lördags var vi på Sjöaremossen och hjälpte till att förbereda för spolning av is vet ej hur det har gått för dom sedan dess, nu är det ju inte särskilt gynnsamt väder för konstfrusen bandybana utomhus hoppas det går vägen och att aggregaten håller så vi kan börja att träna med alla lagen så snart som möjligt.
Ha de bra
Nu är det helt tomt i stallet och i kylen har aggregatet stängts av så nu är det lite lugnare ett tag framöver på kycklingfronten.Veckan som har varit har jag ägnat åt att montera ner foderbanor, rensa ut ströbädden, tvätta hela stallet från tak till golv blev färdig i fredags eftermiddag.Det har även varit några hökunder här under veckan och min pappa har varit i Kungsbacka med hösilage.I lördags var vi på Sjöaremossen och hjälpte till att förbereda för spolning av is vet ej hur det har gått för dom sedan dess, nu är det ju inte särskilt gynnsamt väder för konstfrusen bandybana utomhus hoppas det går vägen och att aggregaten håller så vi kan börja att träna med alla lagen så snart som möjligt.
Ha de bra
lördag 24 oktober 2009
Tjolöholm
Hej på er !
Det har varit en hektisk vecka men det har gått som på räls faktiskt, så då är det ju lätt att ha mycket att göra. Mycket tack vare bra personal som hjälper oss när det är kycklingslakt.I onsdags så var det då dags för matHallands branchdag på Tjolöholmsslott.Fantastiskt kul att vi fick vara med och presentera oss och våran produkt, vi hade fått väldigt bra hjälp av Katja Palmdahl med tillagningen av kycklingballotine som gästerna fick provsmaka när dom kom till våran station.Det såg väldigt proffsigt ut och smakade jättegott TACK Katja!!!Vi hade aldrig kommit ens i närheten av det resultatet själva. Recept kommer på hemsidan så småningom.
Grupperna som besökte oss var ungefär 10-15 personer/gång och hade 7 minuter tillsammans med oss,de hade många frågor så det blev en bra diskussion med besökarna fiffigt upplägg matHalland och Tjolöholm.Efter smaksafarit var det dags för Halländsk 5 mila buffe, hela menyn kan man läsa på Monika Ahlbergs blogg hon höll även ett föredrag på eftermiddagen i storstugan på Tjolöholm tyvärr missade jag det men min fru Karin hörde henne och tyckte att det var inspirerande.Monika besökte oss efter smaksafarit och hon blev väldigt förtjust i ljuskronan som vi hade med oss som Karins pappa gjort.
Det har varit en hektisk vecka men det har gått som på räls faktiskt, så då är det ju lätt att ha mycket att göra. Mycket tack vare bra personal som hjälper oss när det är kycklingslakt.I onsdags så var det då dags för matHallands branchdag på Tjolöholmsslott.Fantastiskt kul att vi fick vara med och presentera oss och våran produkt, vi hade fått väldigt bra hjälp av Katja Palmdahl med tillagningen av kycklingballotine som gästerna fick provsmaka när dom kom till våran station.Det såg väldigt proffsigt ut och smakade jättegott TACK Katja!!!Vi hade aldrig kommit ens i närheten av det resultatet själva. Recept kommer på hemsidan så småningom.

Då blir det säkert mysigt att elda i våra hemmagjorda eldkorgar har proveldat lite på fredagkvällarna nu denna gången.Just nu har vi inga grisar heller så nu kan vi ha några sovmornar ska bli skönt....
Ha de bra
söndag 11 oktober 2009
Kundbesök
Hej på er !
Det var ett tag sen jag bloggade sist men tiden har gått väldigt fort och inget har blivit gjort på bloggen.Men på gården har det hänt en hel del sen den 9 augusti då jag skrev om korkskruven som visade sig vara en maskrosupptagare, har tyvärr inte använt den än så jag får väl vänta till våren då är det väl säsong för maskrosor.Nu är det väl mer säsong för kantareller och dom kan man väl plocka för hand om man bara hittar några har hört av flera att det finns jättemycket stora kantareller.Samtidigt som spannmålsskörden och andraskörden på vallen avklarades med gott resultat,växte tupparna till sig och har nu blivit fullväxta.Tupparna ser vädigt stolta ut när dom spatserar runt i stallet med kritvit fjäderskrud och stora knallröda kammar.
Jätteroligt att få träffa alla trevliga kunder som kommer till oss och hämtar sina lådor med kyckling, jag börjar lära mig namnen på en hel del av er nu.
I veckan som varit har Lindälvskolans hotell o resturangprogram haft tema med närproducerad mat och då har dom bland annat serverat kyckling från våran gård grönsaker från Mattias i Fjärås och nötkött från Tjolöholms gård mycket trevligt initiativ som varit väldigt uppskattat bland matgästerna berättade deras lärare Peter för mig i fredags .
Vecka 43 skall vi till Tjolöholm och vara med när mat i halland har mässa med närproducerad mat på Tjolöholms slott. Det skall bli riktigt kul att få presentera våran kyckling för de gäster som har blivit inbjudna av mat i halland.Storstugan på Tjolöholm kommer att servera vår kyckling under helgen vecka 43 så passa på att åka dit och provsmaka.
Hej så länge
Det var ett tag sen jag bloggade sist men tiden har gått väldigt fort och inget har blivit gjort på bloggen.Men på gården har det hänt en hel del sen den 9 augusti då jag skrev om korkskruven som visade sig vara en maskrosupptagare, har tyvärr inte använt den än så jag får väl vänta till våren då är det väl säsong för maskrosor.Nu är det väl mer säsong för kantareller och dom kan man väl plocka för hand om man bara hittar några har hört av flera att det finns jättemycket stora kantareller.Samtidigt som spannmålsskörden och andraskörden på vallen avklarades med gott resultat,växte tupparna till sig och har nu blivit fullväxta.Tupparna ser vädigt stolta ut när dom spatserar runt i stallet med kritvit fjäderskrud och stora knallröda kammar.
Jätteroligt att få träffa alla trevliga kunder som kommer till oss och hämtar sina lådor med kyckling, jag börjar lära mig namnen på en hel del av er nu.
I veckan som varit har Lindälvskolans hotell o resturangprogram haft tema med närproducerad mat och då har dom bland annat serverat kyckling från våran gård grönsaker från Mattias i Fjärås och nötkött från Tjolöholms gård mycket trevligt initiativ som varit väldigt uppskattat bland matgästerna berättade deras lärare Peter för mig i fredags .
Vecka 43 skall vi till Tjolöholm och vara med när mat i halland har mässa med närproducerad mat på Tjolöholms slott. Det skall bli riktigt kul att få presentera våran kyckling för de gäster som har blivit inbjudna av mat i halland.Storstugan på Tjolöholm kommer att servera vår kyckling under helgen vecka 43 så passa på att åka dit och provsmaka.
Hej så länge
söndag 9 augusti 2009
Söndagkväll
Hej !
Sitter här och funderar på om det inte snart är dags att gå och lägga sig vi hade kalas i går kväll eftersom vi båda fyller år i början på augusti , men först tänkte jag skriva lite om vad vi gjort sen sist.
Fick en väldigt konstig present vet ej vad det är tänkte höra om någon av er vet det.
Det ser ut som en gigantisk korkskruv med ett skyffelhandtag och är cirka 60 cm långt.Personen som gav bort den till mig sa att det är en "bra ha grej" och att om en vecka ska jag få reda på vad det är men det hade ju varit roligt att ha listat ut det innan dess.
I torsdags satte vi upp hygienspärrar in till stallet ,det är 40 cm höga skivor som man sätter i dörrkarmarna så att man ska komma ihåg att byta skor innan man passerar dem, skor skall bytas 2 gånger och kläder 1 gång innan man kan gå in i stallet händerna skall också tvättas allt för att minimera risken för eventuella smittor att komma in i stallet.
Sedan strödde vi stallet med kutterspån , monterade foderbanor provkörde dem och kollade övrig utrustning .
I morgon skall vi ta ut tröskan och titta över den sen återstår det att se om vädret står sig.
Go kväll
Sitter här och funderar på om det inte snart är dags att gå och lägga sig vi hade kalas i går kväll eftersom vi båda fyller år i början på augusti , men först tänkte jag skriva lite om vad vi gjort sen sist.
Fick en väldigt konstig present vet ej vad det är tänkte höra om någon av er vet det.
Det ser ut som en gigantisk korkskruv med ett skyffelhandtag och är cirka 60 cm långt.Personen som gav bort den till mig sa att det är en "bra ha grej" och att om en vecka ska jag få reda på vad det är men det hade ju varit roligt att ha listat ut det innan dess.
I torsdags satte vi upp hygienspärrar in till stallet ,det är 40 cm höga skivor som man sätter i dörrkarmarna så att man ska komma ihåg att byta skor innan man passerar dem, skor skall bytas 2 gånger och kläder 1 gång innan man kan gå in i stallet händerna skall också tvättas allt för att minimera risken för eventuella smittor att komma in i stallet.
Sedan strödde vi stallet med kutterspån , monterade foderbanor provkörde dem och kollade övrig utrustning .
I morgon skall vi ta ut tröskan och titta över den sen återstår det att se om vädret står sig.
Go kväll
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)